Meteo stanica YM-02W sa 2.8″ LCD ekranom je spakovana u plastičnu kutiju sa šuko utikačem i služi za prikazivanje unutrašnje temperature i vlažnosti, kao i spoljašnje temperature i vremenske prognoze za naredna 3 dana.

Za unutrašnje podatke je zaslužan DHT22 senzor a prognoza za naredne dane dolazi iz OpenWeatherMap.org API-ja. Celokupnom operacijom rukovodi ESP-201, koji se napaja preko ugrađenog AC/DC 220V/5V ispravljaća, kao i DC/DC 5V/3.3V ispravljača koji napaja ESP8266 čip. DHT22 senzor je montiran na zadnju stranu kutije, da bi se izbeglo čitanje temperature i vlažnosti unutar kutije.

Na gornjem levom delu ekrana se nalaze OpenWeatherMap podaci za izabranu lokaciju. a gornji desni deo prikazuje unutrašnje podatke dobijene od DHT22 senzora. Donji deo ekrana prikazuje vremensku prognozu za naredna tri dana, takođe dobijenu od OWM.

Svakih 15 minuta se radi osvežavanje podataka i osvežava ekran. Takođe, aktuelni podaci su dostupni na ESP-201 web serveru u JSON formatu za potrebe TempWidget-a.

Ovaj projekat je ušao u top 5 na takmičenju 1ST ANNUAL ESP8266 DESIGN CONTEST, od ukupno 99 prijavljenih učesnika. Detaljnije funkcionisanje je opisano ovde.