Ovo je prvi u nizu saveta u majstor Rile fazonu 🙂 Za one koji se ne sećaju ili su se rodili dosta kasnije, to je bio zanimljiv čova koji je u sklopu SAT emisije imao svoj blok u kom je delio savete kako da uz pomoć štapa i kanapa (al u bukvalnom smislu) rešite problem na kolima.

I sad bi trebao ide klasičan intro tipa „Svima vam se verovatno desilo da …“ al to ćemo da preskočimo, i sad i ubuduće. Dakle, radi se o sledećem problemu koji svi mi imamo, a to je šuma kablova oko nas i kako se izboriti s njima. Izboriti u ovom slučaju znači kako ih bolje organizovati i ukrotiti naravno (cable management), pošto se bez njih ne može. Ideja koja mi je pala na pamet za vreme ručka 😀 je da se to izvede uz pomoć malih steznika sa kese od hleba. Žičice kojim su kablovi vezani dok su u fabričkim kutijama su zgodne za tu namenu al se često zagube, a korišćenje plastičnih vezica nije praktično jer uglavnom nije moguće iskoristiti ih ponovo.

Ove male plastične tračice sa žicom unutra i rokom trajanja na vrhu su nekako idealne za te stvari i nakon nedelju dve, nakupićete i više nego što vam treba. Kada grupišete kablove uz pomoć njih, lako ćete moći da dodate neki novi u istu grupu ili da ih rasformirate totalno za potrebe čišćenja npr.