OneLytics je idealna stvar za sve webmastere i developere koji žele jednostavan 1×1 homescreen widget sa aktuelnim Google Analytics podacima za izabrani site.

Aplikaciju sam napravio prvenstveno za svoje potrebe, pošto u moru sličnih aplikacija na Google Play nisam uspeo da pronađem onu koja mi odgovara 100%. Mislim da nema potrebe da widgeti za tu namenu zauzimaju više prostora od 1×1, pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da je većina launcher-a na Android telefonima i dalje 4×4, i da dosta ljudi ima više sajtova koje želi da prati.

I tako sam seo jedan dan za komp i napravio OneLytics, onako skroz po svojim potrebama 😀 Kao i kod Temp Widget-a, i ovde je ceo interfejs jako jednostavan. Glavni ekran pokazuje statistiku, tj broj dodatih widgeta sa njihovim informacijama (Analytics ID i ostalo) a pri dodavanju novog widgeta na homescreen se prikazuje konfiguracioni ekran gde se, nakon Google logina, biraju Analytics nalozi i ostalo. Widgeti se osvežavaju u fisknom intervalu od 60min, s mogućnošću odabira da li da se osvežavanje radi samo kad je telefon povezan na wifi, ili je dozvoljeno i na mobilnoj mreži.

OneLytics još uvek nije završen 100%. Treba neke vizuelne sitnice da se ispeglaju, da se dodaju i ostali metric-i i nakon toga ide na Play. Do tad ko hoće da ga isproba, nalazi se na Download strani. Ne zaboravite samo da napisete komentare i sugestije 😉