Alarm Manager je Android aplikacija za kontrolu Home Alarm serije uređaja koje sam napravio. Pored klasične statistike (detekcija pokreta, aktiviranja i deaktiviranja alarma, paljenja i gašenja televizora i strujnih utičnica), tu se nalaze i dodatni „paneli“ za kontrolu strujnih utičnica, TV i D3 uređaja i prikaz meteo podataka.

Svaka akcija ima svoju različitu boju, da se lakše vidi o čemu se radi (pokret, alarm, svetlo, tv, …). Pokret takođe ima i opciju da se pusti snimljeni klip koji je „uhvaćen“ u tom trenutku, a tu je i mogućnost prikaza statistike za neki od prethodnih dana.

Ekran za kontrolu svetla je napravljen tako da vizuelno podseća na daljinac koji dolazi u kompletu sa „pametnim“ strujnim utičnicama, sa dodatim # poljima na kraju za kontrolu svih uređaja odjednom.

Kontrola TV i D3 uređaja ide preko WIFI IR blastera, a meteo podaci prikazuju dnevnu statistiku, sa mogućnošću prikaza i za neki prethodni dan.

Aplikacija ima opciju kontrole više lokacija, tj Home Alarm uređaja odjednom, i verovatno će u nekoj skorijoj budućnosti dobiti neko novo ime, pošto polako postaje kompletan smart home kontroler, a ne samo alarm frontend.